Konkurs dedykowany jest mieszkańcom Mazowsza – zarówno firmom jak i pełnoletnim osobom fizycznym.
Doskonała okazja, aby zaprezentować swoje sery
Mogą oni zgłaszać do rywalizacji różne typy serów podpuszczkowych, w tym sery świeże, dojrzewające, pleśniowe oraz sery kwasowe.
– To doskonała okazja, aby zaprezentować i wypromować swoje wyroby. Zachęcam wszystkich producentów serów zagrodowych do udziału w konkursie. Osoby, których produkty zostaną ocenione najlepiej, otrzymają nagrody rzeczowe – podkreśla Janina Ewa Orzełowska, członkini zarządu województwa mazowieckiego.
Do konkursu można się zgłosić, wypełniając formularz zgłoszeniowy i przesłanie go na adres Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie, ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa lub drogą mailową na [email protected].